Nils Persson

Hur lever man i storstad?
Vad händer på dagarna för en vanlig person som lever i storstad.

Torsdagar

Idag blev det en fullspäckad dag då jag ska gå på dejt på lördag och fick förbereda och fixa en hel del saker (mer om själva dejten senare i veckan). Efter jobbet gick jag först en runda igenom stadsparken, vilket är något jag brukar göra för att rensa skallen lite. Kan varmt rekommendera det till er! Inte bara är det en riktigt relaxerande grej att göra, men parken är så vacker med så man blir bara glad varje gång man strövar runt där. Mig personligen hjälper det också att hitta mitt fokus igen, då man kan glömma all stress och alla distraktioner från vardagen för en liten stund. Alla vi borde göra detta oftare, så mycket är säkert! Efter promenaden gick jag sen raka vägen till min frisör i stan. Jag har varit stammis hos dem i många år nu och har alltid varit nöjd. De kan fixa precis allt och följer exakt de önskemålen man framför när man går till dem. För mig är det extra viktigt att frisyren ser ren och stilig ut så kommunikationen med frisören är helt klart något som måste stämma. Deras priser stiger inte heller så värst mycket, vilket brukar vara fallet hos många andra frisörer. Och så har de riktigt gott kaffe hos sig också, vilket de alltid bjuder på.
Nu återstod endast dagens pass på gymmet. Jag brukar träna två till tre gånger per vecka och det känns helt lagom faktiskt, men nu har jag ökat takten och besöker gymmet oftare pga mina ryggproblem. Jag följer rådgivningen som jag fick från legitimerad naprapat i Borås att fokusera på ryggövningar som kommer hjälpa mig med ryggproblem.
Jag gillar balans i mitt liv och för mycket träning skulle bara stressa upp mig. Å andra sidan är jag inte heller den som aldrig tränar då jag värdesätter min träning och min hälsa väldigt mycket. Efter varje pass känner man sig så pigg och glad och jag tror det har också stor påverkan på hur man mår psykiskt. Mitt gym ligger mitt i centrum och erbjuder något för varje smak. Du kan läsa om den här. Jag gillar främst att köra lite styrketräning och att springa på löpband. Inne på gymmet är det en skön stämning och man hittar alltid någon att köra lite small talk med. Stället är också väldigt rent och har super moderna maskiner, vilket jag tycker är viktigt när det gäller gym. Och så har de faktiskt väldigt överenskompliga priser på månads- och årskort. Så det är lugnt i fall man råkar skippa något pass då och då (apropå balans och stress).